top of page
2.jpg
Hernan Alvarez Prieto & Flávia Morari
01 & 04 mei

In samenwerking met Tango aux Frontières zijn we verheugd om twee dagen workshops en een unieke danservaring met Hernán Alvarez Prieto en Flavia Morari in Moeskroen aan te kondigen! Hernán, een ware vertegenwoordiger van de Argentijnse cultuur, brengt uitgebreide kennis en passie voor dans met zich mee, terwijl Flávia zijn expertise aanvult met haar ervaring in verschillende dansstijlen en tango.

Maak je klaar voor een leerrijke en vermakelijke ervaring in een vriendelijke en gastvrije sfeer! 💃🕺

De Cultuur van Populaire Dans

Zuid-Amerika Verenigt Ons: Flavia, afkomstig uit São Paulo, Brazilië, en Hernán, uit Buenos Aires, Argentinië, zijn geboren op plaatsen waar de cultuur van populaire dans de straten, de lucht en de sfeer van de stad doordringt. Zo kruisten onze paden elkaar, wat ons leidde naar deze geweldige verbinding die tot uiting komt in onze manier van dansen en het onderwijzen van tango.

Hernán Alvarez Prieto, een gepassioneerde milonguero en DJ, heeft een significante indruk achtergelaten in de wereld van de tango. Hij begon zijn carrière in 1996, geïnspireerd door de grote meesters uit het verleden zoals Gerardo Portalea, Puppy Castello, en Turco José Brahemcha. Hij maakte naam als DJ in gerenommeerde milongas al in 1999, waaronder iconische locaties zoals Confitería Ideal, La Milonguita, Salón Canning, El Beso, onder andere.

Gedurende de jaren heeft Hernán zijn zoektocht naar verbetering en leren voortgezet, samenwerkend met beroemde milonguero-maestro's zoals Jorge Dispari en María del Carmen, Carlos en Rosa Pérez, Eduardo Pareja, Raúl Bravo, Nito en Elba García, onder anderen. Zijn vaardigheid en passie voor tango hebben hem geleid tot het begeleiden van bekende milongueras en het deelnemen aan demonstraties met bekende figuren zoals Natalia Hills, Stella Missé, en Inés Muzzopappa.

Naast zijn opmerkelijke werk als DJ en danser heeft Hernán zijn stempel gedrukt op tal van internationale tangofestivals in steden zoals Seoul, Chicago, Brussel, Antwerpen, en Buenos Aires, inclusief het Buenos Aires Tango Festival en Kampioenschap meerdere keren. Zijn ervaring en expertise leidden hem tot deelname aan de jury van het Tango BA 2023 Festival en Kampioenschap, waar hij werd geëerd voor zijn carrière met een speciale vermelding van de Buenos Aires City Legislature.

De reis van Hernán Alvarez Prieto als danser, leraar en DJ weerspiegelt zijn diepe toewijding en bijdrage aan de wereld van de tango, waarbij hij zichzelf vestigt als een gerespecteerde en bewonderde figuur binnen de tangogemeenschap, zowel nationaal als internationaal.

Flávia Morari ontdekte haar passie voor dans in São Paulo, waar ze op jonge leeftijd werd geïntroduceerd in verschillende stijlen. Echter, tijdens haar adolescentie ontdekte ze de tango, en haar ware passie nam wortel. Gefascineerd door de emotionele expressie en diepe verbinding van de tango, zette ze haar reis voort naar Buenos Aires, waar ze meerdere jaren woonde en danste, waarbij ze traditionele milongas en dansclubs in de Argentijnse hoofdstad verkende.

Flávia  werd opgeleid in de tango door Geraldine Rojas, Moira Castellano, Manuela Rossi, onder anderen. Ze nam ook deel aan tangocompanies in Europa zoals Tango ART en Romeo & Juliette. Na haar ervaringen in Zuid-Amerika en Europa verrijkt te hebben, mede-oprichtte Flavia Tango Factory in Brussel, een ruimte gewijd aan het leren en bevorderen van de Argentijnse tangocultuur.

Vandaag de dag, verenigd door onze gezamenlijke liefde voor de tango, bereiden we ons voor om een tournee te maken door België, Frankrijk en Nederland, in de hoop niet alleen de stappen en technieken van de tango over te brengen, maar ook de geest en ziel van deze iconische dans.

⬇️ BEKIJK ONS PROGRAMMA

☼ WOENSDAG - 01 mei ☼

Feestdag

🕛12u: Gezamenlijke BBQ

Iedereen brengt zijn eigen eten mee.

🕒 15u30 - 16u50: Workshop 1

Muzikale interpretatie van "Tigre Viejo"

Een van de mooiste tangos, in deze workshop leren we je hoe je deze prachtige tango kunt interpreteren.

➟ Alle niveaus

🕔 17u - 22u: Milonga

Optreden van Hernan Alvarez Prieto & Flávia Morari

☼ ZATERDAG - 04 mei ☼

🕚 11u - 12u20: Workshop 2

Verkenning van de Essentie van Salon Tango

In deze workshop duiken we in de ware sensaties van de salon tango, terwijl we de techniek beheersen om met onze partner te verbinden. We leren het belang van ademhaling, ontspanning, en hoe je een comfortabele "abrazo" kunt creëren, fundamentele elementen om op de dansvloer te schitteren met verfijnde elegantie.

➟ Alle niveaus

🕧 12u30 - 14u: Lunch 

Spaans Alberge (Iedereen brengt zijn eigen eten mee.)

🕑 14u - 15u20: Workshop 3

Tango Orillero - De Vader van de Tangos

We zullen de geschiedenis van Tango Orillero, de voorloper van tangos, en zijn impact op onze dans verkennen. Ontdek hoe gedurfde bewegingen, zoals boleos en ganchos, uit deze stijl zijn voortgekomen, waardoor de dans die we vandaag kennen, gevormd is.

➟ Gemiddeld / gevorderd

🕔 15u30 - 17u: Workshop 4

Milonga: Organisatie van Structuren en Muzikale Interpretatie.

In deze workshop zullen we de kunst van de milonga verkennen, voorbij stappen en sequenties, met de nadruk op de organisatie van structuren en muzikale interpretatie. We leren om geschikte momenten voor elke stap te identificeren, begrijpend dat milonga niet alleen maar rennen is. Ontdek hoe je milonga succesvol kunt dansen en geniet van een vloeiende en expressieve dans.

➟ Gemiddeld

_________________________________________

 

☼ TARIEVEN 

⮞1 workshop - 25€ / 45€ per koppe

⮞2 workshop - 45€ / 85€ per koppe

⮞3 workshops - 65€ / 115€ per koppel

⮞4 workshop - 85€ / 150€ per koppel

☼ INSCHRIJVEN VOOR WORKSHOPS ☼


Wij accepteren alleen inschrijvingen met een partner. Als je geen danspartner hebt, meld je dan aan voor je zoekopdracht op onze website. 

 

Om uw reservering te garanderen gelieve een overschrijving van de workshops op naam van Tango Factory VZW, BE26 3631 8098 1529. Mededeling: WS Hernan & Flavia Moeskroen

(+ workshopnummers: ex 2 en 3, of volledige ws)

 

☼ INFO & INSCHRIJVEN ☼
info@tangofactory.eu
+32 0465 73 80 04
www.tangofactory.eu


☼ LOCATIE ☼

Tango Aux Frontières - Chau. de Lille 210, 7700 Moeskroen


_________________________________________
 

bottom of page